Penne ze szpinakiem i twarogiem

4.45 (158 ocen)

  • 40 min

Prosty przepis na smaczną kolację.

  • 40 min

Składniki:

  • - 100 - 150 g makaronu penne
    - 150 g szpinaku mrożonego
    - 100 g białego twarogu półtłustego
    - 2 ząbki czosnku
    - 1-2 łyżki śmietany 18%
    - łyżka masła
    - sól, pieprz,papryka słodka
Wystaw ocenę:

4.45 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne ze szpinakiem i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.

    Szpinak rozmrozić na patelni, odparować. Dodać łyżkę masła. Chwilę podsmażyć.

    Następnie dodać posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, makaron oraz śmietanę.

    Doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem.

    Twaróg rozdrobnić i dodać do makaronu ze szpinakiem. Razem smażyć jeszcze około 2-3 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować