Pęczak ze szparagami

0 (0 ocen)

Idealne danie , lekkie i sycące.

Składniki:

  • 2 woreczki pęczaku
    500 g szparagów
    1 łyżka masła
    sok z 1/2 cytryny
    10 suszonych pomidorów
    3 ząbki czosnku
    2 piersi z kurczaka
    sól, pieprz
    oliwa

Pęczak ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obieramy i kroimy na kawałki ok. 2 cm, następnie gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem masła i soku z cytryny przez ok. 15 minut.
    Pęczak gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękki.
  • 2. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pokrojone w kosteczkę mięso, solimy pieprzymy i dodajemy przeciśnięty czosnek. Gdy będzie już miękkie dodajemy pomidory pokrojone w paseczki i smażymy jeszcze chwileczkę.
  • 3. Pęczak i osączone szparagi dodajemy do mięsa, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy