Pekinka ze szpinakiem i granatem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Połączenie smaczne i przyciągające wzrok zapraszam:)

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g pekinki
    duża garść świeżego szpinaku
    2 gałązki szczypioru
    1/2 ostrej papryczki czerwonej
    1 plaster arbuza
    1/3 granatu
    sól, pieprz do smaku

Pekinka ze szpinakiem i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyć i dobrze osuszyć. Pekinkę drobniutko posiekać. Dodać porwany w palcach szpinak. Szczypiorek drobno posiekać. Paprykę pozbawić nasion i także drobniutki posiekać. Dodać do miski. Arbuz pokroić w małą kostkę, Z granatu wyłuskać ziarenka i dodać do miski. Wymieszać składniki palcami. Dodać sól i pieprz i ponownie wymieszać. Odstawić na około 30 minut do lodówki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy