Pekińska na ciepło

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczny dodatek do drugiego dania.

  • 15 min

Składniki:

  • Duża kapusta pekińska
    1 duża czerwona cebula
    1 duża marchew
    10 pieczarek
    2 łyżki oleju
    kilka listków świeżego lubczyku
    sól i pieprz
    czubata łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżka mąki
    1 listek laurowy
    1 kulka ziela angielskiego

Pekińska na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć i poszatkować,marchew umyć obrać i zetrzeć na tarce,wrzucić do garnka,dodać przyprawy,posiekany lubczyk,podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę,cebulę posiekać,usmażyć na oleju na złoto i dodać do kapusty. Wszystko razem dusić aż kapustka będzie miękka. Na koniec dodać koncentrat i wymieszać aż się rozpuści.Kapustę zasypać łyżką mąki dokładnie wymieszać i zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy