Peklowana golonka z warzwywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Soczysta goloneczka na obiad lub kolację.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Na 3 małe peklowane golonki-1 duża marchewka,1cebula,1pietruszka,kawałek selera,kawałek pora,2ząbki czosnku,2 liście laurowe,4ziela angielskie,1łyżeczka płatków chilli,papryka słodka w proszku,majeranek,łyżka masła ,odrobina oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Peklowana golonka z warzwywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki umyć ,warzywa obrać pokroić w mniejsze części ale nie całkiem drobno.Golonki zalać wodą (nie całkiem zakrywać)dodac liście i ziele,jak woda się zagotuje ,ściągnąć ''szumowiny'' i dodać nasze warzywa,posypać płatkami chillli.Gotować na małym ogniu ok 40 min-czas zależy od wielkości ja miałam małe bez skóry i kości.
    Naczynie żaroodporne polać lekko olejem dodać skrawki masła posypać majerankiem i słodką papryką.Golonki odcedzić ,dać do naczynia razem z warzywami i zapiec w piekarniku w 200st ok 15 min,mieszać od czasu do czasu.Podawać z musztarda lub chrzanem i pieczywem :)
    Smacznego.

Porady

można dodać soli ale zazwyczaj peklowane golonki są już słone,trzeba skosztować wodę w czasie gotowania czy jest słona jeśłi potrzeba dosolić .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować