PEŁNOZIARNISTE PIEROGI Z JAGODAMI

0 (0 ocen)

  • 50 min

Nikt się im nie oprze !

  • 50 min

Składniki:

  • Mąka orkiszowa pełnoziarnista- 1 szklanka
    Ciepła woda- 0,5 szklanki
    Mąka- na podsypanie 50g
    Jagody- ok 300g
    Ksylitol-2-3 łyżeczki

Pełnoziarniste pierogi z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wysypujemy mąkę, w której robimy zagłębienie, do środka stopniowo wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wałkujemy i wykrajamy szklanką koła.
    Jagody mieszamy z ksylitolem.
    Na każde koło dajemy łyżeczkę jagód i zlepiamy boki pierogów. Następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 3-5 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch.

Komentarze

Podobne przepisy