Perliczka pieczona w garnku rzymskim

4.5 (176 ocen)

  • 60 min

drób

  • 60 min

Składniki:

  • 1 perliczka
    pieprz czarny
    pieprz biały
    szczypta hyzopu
    szczypta mięty
    oliwa
    sól
    1 jabłko
    2 marchewki
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Perliczka pieczona w garnku rzymskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Perliczkę myjemy , nacieramy oliwą, i posypujemy przyprawami, odstawiamy na ok 2 godziny pod przykryciem. Wkładamy do garnka rzymskiego lub naczynia żaroodpornego podlewamy ok pół szkl wody, dokładamy pokrojone na kawałki marchewki i jabłko. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy godzinę w temp 200 st . pod koniec odkrywamy, polewamy wytopionym sosem i włączamy termoobieg na ok 10 min by nasza perliczka ładnie się przyrumieniła.
    Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i sałatami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować