Pesto z botwinki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Zrobione po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni raz. W sumie to bardziej wyszła mi pasta, ale smakuje wybornie. Jako smarowidło do pieczywa i krakersów, ale też dodana do sosu z gorgonzolą sprawdzi

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 pęczek listków botwinki,
    2 garstki słonecznika łuskanego ( u mnie Kresto),
    1/3 szkl. oscypka twardego startego,
    1/2 szl. oliwy,
    1 ząbek czosnku.

Pesto z botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować wszystkie składniki, dolewać oliwy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jednak u mnie było ciągle jej za mało, dlatego zostawiłam jako pastę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy