Pesto ze szpinaku

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne, zdrowe, lekkie pesto ze szpinaku. Idealne do makaronów i potraw w stylu włoskim.

Składniki:

  • 160 g świeżego szpinaku,
    2 ząbki czosnku,
    200g oliwy z oliwek,
    100g orzechów włoskich,
    100g twardego żółtego sera,
    sok z cytryny,
    sól,
    pieprz,
    słodka papryka

Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pesto

Pesto ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pesto ze szpinaku 1. Szpinak powinien być umyty, osuszony i pozbawiony łodyg. Czosnek obieramy. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Do blendera wkładamy szpinak, ser, orzechy włoskie i ząbki czosnku. Całość blenderujemy stopniowo dolewając oliwy z oliwek. Po zmiksowaniu pesto doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i sokiem z cytryny. Pesto podajemy z makaronem czy grzankami. Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Orzechy Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować