Pimientos de Padrón

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na klasyczne, "barowe" pimientos de Padrón jest wyjątkowo prosty. Jedyne trudności może sprawić powstrzymanie artylerii pryskających z patelni kropel gorącej oliwy

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - papryczki z Padrón: 0.5 kilograma
    - gruboziarnista sól: 1 szczypta
    - oliwa do smażenia: 2 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pimientos de padrón - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni mocno rozgrzewamy dużą ilość oliwy z oliwek
  • 2. Wrzucamy papryczki i smażymy około 3-4 minut obracając co jakiś czas aby się równomiernie zarumieniły z każdej strony (kiedy będa gotowe, na papryczkach powinny pojawić się białe i jasnobrązowe plamki).
  • 3. Nakładamy po kilka na talerz, posypujemy szczyptą soli gruboziarnistej i gotowe!!!
  • 4. Pamiętajmy żeby nie odrywać ogonków przed smażeniem. Są bezcennym "uchwytem" w trakcie obowiązkowego jedzenia palcami, chociaż i tak będziemy skazani na użycie kilku papierowych chusteczek.
  • 5. Słynne, świeże papryczki Pimientos de Padrón kupicie w sklepie internetowym
    http://www.hiszpania-portal.pl/home.html
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować