Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą

5 (143 ocen)

Danie a'la łazanki z kapustą, pyszne i sycące :)

Składniki:

  • 30 dag makaronu pióra
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oleju
    1 mała marchewka
    30 dag pieczarek
    40 dag kapusty kiszonej
    20 dag cienkie kiełbasy z piersi kurczaka
    liść laurowy
    3 ziela angielskie
    sól
    pieprz
    majeranek
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Przystawki

Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
    Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki.
    Kiełbasę pokroić w kostkę.
    Kapustę przesiekać (jeśli jest bardzo kwaśna, wcześniej odcisnąć).
    Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju.
    Dodać marchewkę, smażyć 2 minuty.
    Dodać pieczarki, smażyć kilka minut aż częściowo odparują.
    Dodać kapustę, kiełbasę, ziele angielskie i liść laurowy.
    Podlać wodą, dusić pod przykryciem 30 minut, w razie potrzeby dolewając niewielką ilość wody.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
    Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, osączyć, dodać do rondla z kapustą.
    Wymieszać i od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować