Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki.
Kiełbasę pokroić w kostkę.
Kapustę przesiekać (jeśli jest bardzo kwaśna, wcześniej odcisnąć).
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać marchewkę, smażyć 2 minuty.
Dodać pieczarki, smażyć kilka minut aż częściowo odparują.
Dodać kapustę, kiełbasę, ziele angielskie i liść laurowy.
Podlać wodą, dusić pod przykryciem 30 minut, w razie potrzeby dolewając niewielką ilość wody.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, osączyć, dodać do rondla z kapustą.
Wymieszać i od razu podawać.
Komentarze