Piankowiec z galaretką

4.51 (190 ocen)

Moja rodzinka uwielbia takie pyszności, a ja o takiej porze roku lubię im przygotowywać desery na zimno

Składniki:

  • galaretka - truskawkowa - 1 opak
    galaretka - cytrynowa - 1 opak
    galaretka agrestowa -3 opak
    mleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka
Wystaw ocenę:

4.51 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Piankowiec z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance gotowanej wody, ostudzić
  • 3. Mleko skondensowane przelać do wysokiego naczynia, zmiksować , podzielić na trzy części.
  • 4. Do jednej części dodać galaretkę agrestową, zmiksować.
  • 5. Wylać pierwszą część do tortownicy, odstawić do lodówki do stężenia.
  • 6. Drugą warstwę przygotować z galaretką truskawkową i ostatnia warstwa z galaretką cytrynową.
  • 7. Wierzch pianki zalać galaretką agrestową, odstawić do całkowitego stężenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować