Piankowiec ze skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zmiksować. Wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i piec ok 45 min w temp. 200C (jak zwykły biszkopt).
2.Śmietanę ubić z cukrem. Ser przekręcić przez maszynkę, najlepiej dwa razy.
3.Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody i ostudzić.
4.Część galaretki wymieszać ze zmielonym serem, pozostałą ze śmietaną, po czym zawartość obu pojemników wymieszać ze sobą.
5.Warstwa kokosowa: Margarynę rozpuścić z cukrem na patelni. Wsypać wiórka i usmażyć na brązowo.
6. Ciasto przekroić na pół i wyłożyć na niego przygotowaną masę. Przykryć drugą częścią biszkopta. Posmarować dokładnie dżemem i gorącą masą kokosową. Po godzinie wstawić do lodówki. Smacznego!
Komentarze