PIANKA

0 (0 ocen)

Cieszy nawet oko, bo bardzo kolorowe

Składniki:

  • 1 warstwa ;galaretka zielona
    2 warstwa;
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    1 łyżka żelatyny rozpuścić w 1/3 szk wody
    3 warstwa;galaretka czerwona
    4 warstwa ;
    tak samo jak warstwa 2 tylko dodać 1 łyżkę kakao
    5 warstwa; galaretka pomarańczowa
    6 warstwa;
    1 szk śmietany
    3 łyżki cukru
    1 łyzka żelatyny
    1/3 szk wody
    7 warstwa; galaretka owoce leśne

Pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy tak jak na opakowaniu i wylewamy do tortownicy o średnicy około 20 centymetrów.
  • 2. Jajka ubijamy z cukrem do białości i dodajemy zimną żelatynę. Wylewamy na zastygniętą galaretkę. Potem galaretka i znów ubite białka z kakao. Następnie galaretka i ubita śmietana z żelatyną i na wierzch galaretka.

Porady

Można robić warstwy tylko z jajek i śmietany i 1 galaretki na wierzch.

Komentarze

Podobne przepisy