Pianka cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie biszkopt :
Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Delikatnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połącz składniki. Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Przygotowanie masa cappuccino :
Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (1/4 szklanki gorącej wody). Zostaw do ostygnięcia. Do miski wlej śmietankę, dodaj cukier puder i cappuccino. Ubij na sztywno. Delikatnie wlej żelatynę ciągle miksując.
3.Przygotowanie masa śmietankowa :
Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie (1/4 szklanki gorącej wody). Zostaw do ostygnięcia. Do miski wlej śmietankę i dodaj cukier puder. Ubij na sztywno. Delikatnie wlej żelatynę ciągle miksując.
4.Przygotowanie ciasta :
Ostudzony biszkopt namocz pędzelkiem kawą rozpuszczalną. Połóż masę cappuccino. Następnie wylej masę śmietankową. Startą czekoladą posyp górę ciasta. Całość wstaw do lodówki na minimum 3-4 godziny.
Komentarze