PIANKA CAPPUCINO

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

przepis na mega szybką i super pyszną piankę cappucino. Moja rodzina ją ubóstwia!

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    1 podłużny prostokątny czekoladowy biszkopt
    Napar z kawy czarnej rozpuszczalnej osłodzony

    Masa kawowa cappucino:
    ½ l śmietanki 36 %
    4 łyżki żelatyny
    9 łyżek cappuccino czekoladowe
    2 łyżki cukru pudru

    Masa śmietankowa:
    ½ l śmietanki 36 %
    4 łyżki cukru pudru
    4 łyżki żelatyny

Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pianka cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt ułożyć na paterze lub tacy, nasączyć słodkim naparem z kawy dość obficie. Żelatyny obie rozpuścić po ¼ szklanki wrzątku obie, każdą z osobna. Przestudzić, w jednej misie ubić śmietankę, dodać cukier cappuccino i dodać żelatynę. W drugiej ubić śmietankę dodać cukier, ubić na sztywno i dodać żelatynę. Na mokry biszkopt wyłożyć białą masę, a na to masę cappuccino. Delikatnie zamieszać z góry by wyszły esy floresy. Wstawić do lodówki na noc, można delikatnie czymś obciążyć np. deseczka by wierzch był prosty. Można wierzch posypać posypką czy wiórami z czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować