PIANKA GRAŻYNKI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

NA POMYSŁ ZROBIENIA PIANKI PODSUNĘŁA MI ZNAJOMA Z FACEBOOK GRAŻYNKA.,tO JEJ DZIEŁO A JA TROSZKĘ ZMODYFIKOWAŁAM I WYSZŁO INNE.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2/3SZKL.MĄKI
    2ŁYŻKI CUKRU
    1 PŁASKA ŁYŻKA KAKAO I KAWY SYPANEJ
    1/4SZKL.OLEJU
    1/4SZKL WODY(w orginale gazowana)
    1 PŁASKA ŁYŻECZKA PROSZKU

    PIANKA:
    1 CYTRYNOWA GALARETKA CYTRYNOWA(W ORGINALE GALARETKA O SMAKU OWOCÓW LEŚNYCH)
    ŚNIEŻKA
    JA DODAŁAM JESZCZE 5 DAG.KOKOSÓW I 1 ŚMIETANFIX

Pianka grażynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dana181 1. OLEJ WYMIESZAĆ Z WODA I UBIJAJĄC DODAĆ CUKIER ,,MĄKĘ Z PROSZKIEM,KAKAO I KAWĘ CIASTO ROZETRZEĆ PO FORMIE CIUT MNIEJSZE OD TORTOWNICY DAJĄC Z 0.5CM.PRZESTRZENI TAK ABY POTEM PIANKA MOGŁA OPŁYNĄĆ CIASTO..UPIEC W MAŁEJ TORTOWNICY LUB JAK W ORGINALE W NACZYNIU ŻAROODPORNYM.WYSTUDZIĆ.
  • 2. GALARETKĘ ROZPUŚCIĆ JAK W PRZEPISIE (W ORGINALE W SZKLANCE WRZĄTKU) I STUDZIĆ MIESZAJĄC.GDY ZACZNIE STYGNĄĆ UBIĆ ŚNIEŻKĘ JAK W PRZEPISIE DODAJĄC ŚMIETANFIX I WIÓRKI KOKOSOWE.DODAĆ DO TĘŻEJĄCEJ GALARETKI,MOCNO ZMIKSOWAĆ,ZALAĆ CIASTO.WSTAWIĆ NA GODZINĘ DO LODÓWKI ALE UWAŻAM ŻEBY JEDNAK DŁUŻEJ POTRZYMAĆ BO ŁATWIEJ SIĘ KROI ZWŁASZCZA NA DRUGI DZIEŃ.

Komentarze

Podobne przepisy