Pianka grażynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.OLEJ WYMIESZAĆ Z WODA I UBIJAJĄC DODAĆ CUKIER ,,MĄKĘ Z PROSZKIEM,KAKAO I KAWĘ CIASTO ROZETRZEĆ PO FORMIE CIUT MNIEJSZE OD TORTOWNICY DAJĄC Z 0.5CM.PRZESTRZENI TAK ABY POTEM PIANKA MOGŁA OPŁYNĄĆ CIASTO..UPIEC W MAŁEJ TORTOWNICY LUB JAK W ORGINALE W NACZYNIU ŻAROODPORNYM.WYSTUDZIĆ.
2.GALARETKĘ ROZPUŚCIĆ JAK W PRZEPISIE (W ORGINALE W SZKLANCE WRZĄTKU) I STUDZIĆ MIESZAJĄC.GDY ZACZNIE STYGNĄĆ UBIĆ ŚNIEŻKĘ JAK W PRZEPISIE DODAJĄC ŚMIETANFIX I WIÓRKI KOKOSOWE.DODAĆ DO TĘŻEJĄCEJ GALARETKI,MOCNO ZMIKSOWAĆ,ZALAĆ CIASTO.WSTAWIĆ NA GODZINĘ DO LODÓWKI ALE UWAŻAM ŻEBY JEDNAK DŁUŻEJ POTRZYMAĆ BO ŁATWIEJ SIĘ KROI ZWŁASZCZA NA DRUGI DZIEŃ.
Komentarze