Piaskowo-marmurkowa babka.

4.5 (162 ocen)

  • 60 min

Pyszna i puszysta.

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dag masła lub margaryny
    15 dag cukru
    3 jajka
    15 dag mąki pszennej
    15 dag mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    Dodatkowo:
    masło i bułka tarta do posmarowania formy
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Babka piaskowa Desery

Piaskowo-marmurkowa babka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodawać po 1 jajku i nadal ucierać.Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do utartej masy,dokładnie utrzeć.
  • 2. Ciasto podzielić na dwie części,do jednej dodać kakao i wymieszać.
  • 3. Formę na babkę posmarować masłem i oprószyć i bułka tartą.
  • 4. Nałożyć jasne ciasto,a następnie ciemne.Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut.Ostudzić i wyjąć z formy.
  • Gotowa babka. 5. Gotową babkę oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować