Pietrucha w miodzie

0 (0 ocen)

  • 50 min

Słodka pietruszka z odrobiną mieszanki pieprzów. Przekąska sama w sobie idealna.Świetnie sprawdza się w postaci finger – food na imprezach! Doskonale łączy się z drobiem tworząc duet doskonały!

  • 50 min

Składniki:


  • Składniki:
    - 5 średniej wielkości pietruszek
    - główka czosnku
    - pieprz cytrynowy i świeżo zmielony pieprz kolorowy
    - łyżka masła
    -1/3 szklanki miodu
    -2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pietrucha w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pietruszkę umyć, obrać, osuszyć i ułożyć w żaroodpornym naczyniu(większe pietruszki można poprzecinać wzdłuż na pół lub nawet na ćwiartki). Całe główki czosnku przekroić na pół w poprzek ząbków i ułożyć w naczyniu z pietruszkami. Oprószyć pieprzem cytrynowym i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

  • Pietrucha w miodzie 2. W rondelku roztopić masło wymieszane z olejem oraz miodem. Polać po pietruszkach i wszystko razem wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. i piec przez około 30 - 40 minut, aż będą miękkie i lekko się zrumienią na brzegach(w międzyczasie przemieszać kilka razy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Masło Miód Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować