Pieczona tilapia ze szpinakiem na salsie warzywnej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zdrowe i niskokaloryczne danie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Kilka filetów z tilapii
    świeży lub mrożony szpinak
    ząbek czosnku
    vegeta,pieprz ziołowy

    Salsa warzywna:
    dwa świeże pomidory
    25 dag pieczarek
    pół czerwonej papryki
    1 średnia cebula
    kilka łyżek ketchupu
    vegeta,magi, pieprz, ząbek czosnku, pieprz cayenne, zioła prowansalskie, papryka słodka

Pieczona tilapia ze szpinakiem na salsie warzywnej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0dtsspf 1. Rybę przyprawiamy vegetą i pieprzem ziołowym.
    Szpinak podsmażamy na odrobinie masła. Dodajemy ząbek czosnku ,sól i pieprz. Usmażony szpinak zawijamy w rybę i spinamy wykałaczkami.
    Salsa:
    Cebulę i pokrojony czosnek podsmażamy na łyżce oliwy, dodajemy pokrojone pieczarki i paprykę. Na końcu pokrojone pomidory. Przyprawiamy i dodajemy ketchup. Salsę wylewamy do naczynia żaroodpornego . Układamy rybę. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 35-40 minut.

Porady

Podajemy z warzywami na patelnię

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy