Pieczona kiełbasa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Każdą wolną chwilę poświęcam gotowaniu.

Składniki:

  • ● 6 kawałków białej parzonej kiełbasy
    ● 6 ząbków czosnku
    ● 2 średnie cebule
    ● 10 łyżek oliwy
    ● sól, pieprz

Pieczona kiełbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obieramy. Cebulę i 1/2 czosnku kroimy w plasterki. Resztę czosnku przeciskamy przez praskę i mieszamy z oliwą. Wlewamy do naczynia żaroodpornego. Wsypujemy cebulę. Mieszamy z oliwą. Równo rozkładamy.
  • 2. Kiełbaski nacinamy, w nacięcia wkładamy po plasterku czosnku. Wykładamy na cebulę, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy ok. godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy