PIECZONE UDKA KURCZAKA NA OSTRO

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 25 min

Z dodatkiem ostrej musztardy i sosem sojowym. Polecam. :)

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 85 MINUT
    (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 2-4

    Składniki:
    4 udka z kurczaka,
    2 łyżeczki musztardy ostrej (najlepiej z chili ciętym),
    2 łyżki oleju,
    2 łyżki sosu sojowego,
    łyżeczka ziół toskańskich,
    około 1/3 łyżeczki soli.
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka kurczaka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowuję marynatę; mieszam olej, sos sojowy, musztardę, zioła toskańskie i sól.
    Kurczaka dokładnie nacieram marynatą, odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin.
    Piekę pod przykryciem (jeśli nie mamy pokrywki, można użyć folii aluminiowej) 65 minut w 180 stopniach, następnie około 15 minut bez pokrywki (do momentu zarumienienia się kurczaka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować