pyszniutkie, pieprz ziołowy nadaje im fajnego smaczku.Kto ich spróbował prosi o przepis
2 godz.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Udka z kurczaka, 8 sztuk lub tyle, ile wejdzie nam na blachę
Pierz ziołowy Kamis, ma być ten o lekkim zabarwieniu czerwieni
przyprawa uniwersalna lub sól
masło
ewentualnie gałązka świeżego koperku
Pieczone udka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na moją blachę wchodzi 8 szt.
Udka należy oczyścić, podzielić sekatorem na pół, oprószyć obficie pieprzem ziołowym, przyprawa uniwersalna lub solą, ja oprószam przyprawa uniwersalna, ułożyć w misce, jak mamy, to włożyć gałązkę kopru, przykryć i wynieść w chłód na 1-24godż.
Potem ułożyć udka ścisło/to ważne/na blasze natłuszczonej masłem i wstawić do piekarnika/zimnego/.
Piekarnik nastawić na 180 i piec ok.2 godz trzeba sprawdzać.
Po 1 godz pieczenia polać obficie sosem z pieczenia.
Nic więcej nie trzeba przy nich robić.
Podałam z brzoskwinią z puszki i duszoną marchewką, oraz ryż lub ziemniaczki z wody
Komentarze