PIECZONE WARZYWA

4.5 (188 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszne i proste w wykonaniu.Idealne do mięs np.żeberek, kurczaka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Warzywa:

    3 szt. cebuli
    4 szt. marchewek
    2 szt. pietruszki
    6 szt. buraków
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz
    sos worcester
    łyżka miodu (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone warzywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa pokrojone 1. Warzywa obrałam i pokroiłam na mniejsze kawałki.
  • warzywa 2. Przełożyłam je do żaroodpornego naczynia.
    Warzywa wystarczy posolić, dodać pieprz,zioła prowansalskie i polać oliwą.
    Skropiłam je też odrobiną miodu i sosem worcester a także podlałam wodą.
  • warzywa 3. Piekłam w temp.180 stopni przez około godzinę.
    Można je przykryć folią aluminiową. Czyż nie wyglądają przepięknie?
    Smacznego!
  • pieczone warzywa 4. Podawałam z pieczonymi żeberkami.

Porady

Warzywa można komponować dowolnie.Ja podałam swój zestaw.Idealne są również np.fenkuł,kalafior,bakłażan,fasolka,seler,dynia i inne.Czym cieniej pokroicie warzywa, tym szybciej będą się piekły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

5 (1 ocen)

Pieczone warzywa I

To może cię zainteresować