Pieczone jabłko w polewie czekoladowej

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Szybki i smaczny deser- pieczone jabłko polane czekoladą.

  • 30 min

Składniki:

  • 2-3 szt jabłek
    1 tabliczka mlecznej czekolady
    50g migdałów
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pieczone jabłko w polewie czekoladowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy i osuszamy. Układamy owoce w naczyniu żaroodpornym i pieczemy około 15-20 minut w temp. 180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Upieczone jabłka obieramy ze skórki i układamy na talerzykach. Posypujemy owoce odrobiną cynamonu. Migdały zaparzamy we wrzątku i obieramy ze skórek. Kroimy migdały i prażamy chwilę na patelni. Czekoladę dzielimy na kostki i rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Przygotowaną czekoladą polewamy upieczone jabłka. Całość posypujemy uprażonymi migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować