Pieczone jabłka z makową bezą

0 (0 ocen)

Delikatne,pachnące,rozpływające się w ustach pieczone jabłka.Zdrowy jesienny deser.

Składniki:

  • 5 twardych jabłek
    miód
    cynamon
    3 białka
    1 saszetka cukru waniliowego
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki maku

Pieczone jabłka z makową bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłka 1. Ostrym nożykiem od góry powycinać z jabłek gniazda nasienne.
    Środki wysmarować miodem oraz oprószyć cynamonem.

  • masa bezowa 2. Białka ubić z cukrem waniliowym na sztywną pianę dodać mąkę oraz mak.
    Ponownie chwilę miksować.
    .
  • przed pieczeniem 3. Wierch jabłek udekorować bezą za pomocą szprycy lub łyżeczki.
    Piec 60min. w 180 st

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy