Pieczone kotlety z kaszy jaglanej ze szczypiorkiem, pieczarkami i mięsem mielonym

4.5 (195 ocen)

  • 60 min

Polecam smaczne kotleciki pieczone z kaszy jaglanej z dodatkami-z mięsem mielonym, szczypiorkiem pieczarkami i serem.Kotleciki sa sycące aromatyczn ezdrowie i smaczne:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej (przed ugotowaniem)
    150 g pieczarek
    100 g miesa mielonego najlepiej wieprzowego
    pęczek świeżego szczypiorku
    1 średnia cebula
    50 g sera żółtego
    1 jajko
    sól
    pieprz
    papryka suszona łagodna
    szczypta tymianku
    2-3 łyżki oliwy

Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone kotlety z kaszy jaglanej ze szczypiorkiem, pieczarkami i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugotować kaszę jaglaną w 2 szklankach osolonej wody .
    Ugotowaną kaszę ostudzić.
    Podczas jej gotowania podsmażyć na oliwie pokrojona w drobna kostkę cebulę i pieczarki .
    Kasze jaglana połączyc z cebula pieczarkami, dodac mięso mielone, posiekany szczypior, starty na tarce o duzych oczkach ser zółty i jajko. Całość wymieszać i doprawić do smaku .
    2. Z powstałej masy formować okrągłe kotlety i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać ok. 30 minut w 200 stopniach.
    3. Upieczone kotlety pozostawić na blaszce przez 10 minut żeby stężały - za wcześnie zdjęte mogą się lekko rozpadać.
    Przed podaniem można posypac szczypiorkiem,
    Smacznego

Porady

swietnie smakuja z sosem z jogurtu z czosnkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczypiorek Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować