Pieczone kulki ziemniaczano-twarogowe ze szpinakiem

4.51 (154 ocen)

  • 40 min

Chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku, z dodatkiem sosu pomidorowego stanowią na prawdę ciekawe i smaczne danie! :)

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g ugotowanych ziemniaków
    150 g twarogu
    100 g mrożonego szpinaku
    ząbek czosnku
    sól, pieprz
    oliwa (do smażenia)
    jajko (do posmarowania)
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Pieczone kulki ziemniaczano-twarogowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przepuść przez praskę, dodaj twaróg. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż szpinak i rozgnieciony czosnek. Przestudź i dodaj do ziemniaków. Całość dokładnie wymieszaj, doprawiając solą i pieprzem. Z masy uformuj niewielkie kulki i każdą posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w nagrzanym do 200 C piekarniku aż kuleczki staną się złociste. Podawaj ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Szpinak Twaróg Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować