Pieczone pałki z indyka

4.49 (188 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Delikatne i aromatyczne mięso indycze :)

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 sztuki podudzia z indyka
    sól, pieprz
    ognista mieszanka przypraw (młynek)
    Kujawski ze smakiem (czosnek-bazylia)
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone pałki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięso w przyprawach 1. Podudzia z indyka przeciąć wzdłuż i wyfiletować z największej kości. Porcje mięsa dokładnie natrzeć olejem, przyprawić z każdej strony i odstawić na kilka godzin, aby smaki przeszły do środka.
  • Mięso przez pieczeniem 2. Mięso związać nitką aby zachowało kształt, włożyć do rękawa, podlać 1/2 szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 godziny.
  • 3. Pół godziny przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło. Przed podaniem wyjąć drobne kości. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować