Pieczone pałki kurczaka z rodzynkami

4.5 (168 ocen)

Zdobywca nagrody

Kurczak udał się wyśmienicie, mięso było bardzo aromatyczne i miękkie. Całość dopełniał ryż gotowany z kuminem i kardamonem, posypany pistacjami.

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
    2 cebule
    4 łyżki rodzynek
    Marynata do kurczaka:
    2 łyżeczki mieszanki Ras-el-Hanout
    1 kostka bulionu warzywnego BIO (kupuje w sklepie ekologicznym, bulion o obniżonej ilości soli)
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki oleju arachidowego
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone pałki kurczaka z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty utrzeć w moździerzu na gładką masę.
    Natrzeć marynatą pałki z kurczaka, wstawić do lodówki na 1/2 godziny.
    Kurczaka i pokrojoną w duże piórka cebulę, układać w naczyniu do pieczenia, posypać rodzynkami.
    Naczynie szczelnie zakryć folią aluminiową.
    Piec w temperaturze 150 stoni przez 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować