Pieczone parówki z letnią sałatką z sałaty, pomidorów i ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Parówki:
Z parówek ściągamy folię i nabijamy je na patyczki od szaszłyków, delikatnie nacinamy, skrapiamy olejem i posypujemy delikatnie przyprawą do grilla. Parówki pieczemy około 10 minut w temp 200st.C
2.Sałatka:
Warzywa dokładnie myjemy i suszymy. Sałatę kroimy w kostkę. Z pomidora i papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w niewielką kostkę. Ogórka obieramy przecinamy wzdłuż na pół i następnie na ćwioartke i kroimy w cienkie plastry. Warzywa wrzucamy razem do miski dodajemy jeszcze posiekany szczypiorek, przyprawy, sok z cytryny i majonez, dokładnie mieszamy.
Na talerz wykładamy porcję sałatki i kładziemy na nią upieczone parówki, Podajemy ze świeżym chlebem.
Porady
Parówki świetnie będą smakować upieczone na grillu.
Komentarze