Pieczone pierogi z pieczarkami

0 (0 ocen)

Pyszne pierogi , które smakują na ciepło i na zimno .Można je zabrać na piknik , do szkoły ...

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego ( 42 dag )

    30 dag pieczarek

    cebula

    1 pęczek posiekanej natki pietruszki

    2 łyżki masła

    przyprawa typu vegeta

    jajko

Pieczone pierogi z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać ze skórki , pokroić w kostkę .

    Cebulę posiekać .

    Na patelni rozgrzać masło , usmażyć pieczarki posypane vegetą na rumiano , dodać cebulę i smażyć , aż powstały sos wyparuje .

    Przestudzić i wymieszać z natką pietruszki .

    Ciasto francuskie rozłożyć na blacie , wykroić szklanką krążki .

    Na każdym krążku ułożyć łyżkę farszu , starannie zlepiając brzegi .

    Pierogi ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , posmarować rozmąconym jajkiem.

    Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 stopni .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy