pieczone pierożki z kapustą kiszoną i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

można je podać na różne okazje

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI CIASTA:
    - Ser biały (chudy): 25 dekagramów
    - mąka pszenna: 25 dekagramów
    - margaryny: 20 dekagramów
    - sól: 1 szczypta
    SKłADNIKI FARSZU:
    - kapusta kiszona (u mnie domowa, ugotowana, może być z obiadu): 25 dekagramów
    - pieczarki (drobno pokrojone usmażone): 25 dekagramów
    - Celula (pokrojona w drobną kostkę): 1 sztuka
    - pieprz czarny do smaku: 1 szczypta
    - sól (do smaku): 1 szczypta
    DODATKOWO:
    - ser żółty (tarty): 10 dekagramów
    - sezam ziarno (do posypania): 10 dekagramów
    - żółtko: 1 sztuka
    - mleko: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone pierożki z kapustą kiszoną i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. składniki ciasta wyrobić i schłodzić w lodówce godzinę
  • 2. pieczarki i cebulę przesmażyć dodać ugotowaną kapustę kiszoną doprawić solą i pieprzem wymieszac ostudzić
  • 3. do ostudzonej masy farszu dodać starty żołty ser wymieszać
  • 4. schłodzone ciast wywałkować trochę grubsze jak na pierogi wycinać kułka nakładać farsz i zlepic jak pierogi układać na blachę
  • 5. pierożki posmarowąć zółtkiem wymieszanym z 1 łyżką mleka,posypać sezamem
  • 6. wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st c pieczemy na złoty kolor 20-25 minut pieczemy 2 blachy jednoczesnie
  • pieczone pierożki  z kapustą pieczoną i pieczarkami 7. polecam ! ! !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować