Pieczone pstrągi maślano- cytrynowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Są szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonałe na obiad dla całej rodziny.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 pstrągi,
    1 cytryna,
    70g masła,
    pieprz cytrynowy,
    sól,
    olej,

Pieczone pstrągi maślano- cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wypatroszone pstrągi oczyszczamy z łusek i usuwamy płetwy oraz oczy. Ryby dokładnie nacieramy solą i pieprzem cytrynowym. Do środka każdej z ryb wkładamy plasterki cytryny oraz kawałki masła.
  • 2. Ryby układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Smarujemy olejem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Komentarze

Podobne przepisy