Pieczone skrzydełka w musztardzie

4.46 (201 ocen)

  • 2 godz.

Skrzydełka są mięciutkie i aromatyczne, dzięki długiemu pieczeniu i marynowaniu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 10 skrzydełek
    ok. 6-8 łyżeczek musztardy chrzanowej
    olej
    sól, pieprz
    przyprawa uniwersalna
    papryka słodka mielona
    zioła prowansalskie
    czosnek granulowany
    majeranek, bazylia
    imbir mielony
    curry
    przyprawa pikantna do kurczaka
    przyprawa do grilla pikantna
Wystaw ocenę:

4.46 (201 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Pieczone skrzydełka w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka w marynacie 1. Skrzydełka oczyszczamy, myjemy i odsączamy z nadmiaru wody. Przekładamy do miski. Polewamy mięso olejem i mieszamy, tak aby olej dostał się do każdej sztuki. Następnie sypiemy po trochu każdej przyprawy (ok.1-2 łyżeczki) i mieszamy, wcierając w mięso. Na końcu wcieramy musztardę. Tak przygotowane skrzydełka odstawiamy do lodówki min. na całą noc.
  • Pakunek 2. Po wyciągnięciu z lodówki skrzydełka układamy w rękawie do pieczenia, zawiązujemy brzegi, tak aby powstał cukierek. Taki pakunek umieszczamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 1,5 godz.

Porady

Przyprawione skrzydełka można odstawić do lodówki na 2 dni. Wtedy całe mięso w środku przejdzie przyprawami i będzie jeszcze smaczniejsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować