Pieczone skrzydełka w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka oczyszczamy, myjemy i odsączamy z nadmiaru wody. Przekładamy do miski. Polewamy mięso olejem i mieszamy, tak aby olej dostał się do każdej sztuki. Następnie sypiemy po trochu każdej przyprawy (ok.1-2 łyżeczki) i mieszamy, wcierając w mięso. Na końcu wcieramy musztardę. Tak przygotowane skrzydełka odstawiamy do lodówki min. na całą noc.
2.Po wyciągnięciu z lodówki skrzydełka układamy w rękawie do pieczenia, zawiązujemy brzegi, tak aby powstał cukierek. Taki pakunek umieszczamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 1,5 godz.
Porady
Przyprawione skrzydełka można odstawić do lodówki na 2 dni. Wtedy całe mięso w środku przejdzie przyprawami i będzie jeszcze smaczniejsze.
Komentarze