Pieczony kalafior z parmezanem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pieczony kalafior z parmezanem to niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Wystarczy kilka składników by otrzymać aromatyczne i pyszne danie!

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦1 kalafior
    ◦świeży tymianek
    ◦4 łyżki oliwy z oliwek
    ◦sól morska
    ◦pieprz
    ◦100 g startego parmezanu

Pieczony kalafior z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Kalafiora dzielimy na różyczki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 210 stopni. Różyczki kalafiora układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy świeżym tymiankiem i wstawiamy do piekarnika na ok. 15-20 minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę posypujemy kalafiora startym parmezanem i ponownie wstawiamy do piekarnika na ok. 10 minut. Przed podaniem posypujemy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy