Pieczony kalafior z parmezanem to niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Wystarczy kilka składników by otrzymać aromatyczne i pyszne danie!
60 min
Składniki:
Składniki:
◦1 kalafior
◦świeży tymianek
◦4 łyżki oliwy z oliwek
◦sól morska
◦pieprz
◦100 g startego parmezanu
Pieczony kalafior z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Kalafiora dzielimy na różyczki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 210 stopni. Różyczki kalafiora układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy świeżym tymiankiem i wstawiamy do piekarnika na ok. 15-20 minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę posypujemy kalafiora startym parmezanem i ponownie wstawiamy do piekarnika na ok. 10 minut. Przed podaniem posypujemy solą i pieprzem.
Komentarze