Pieczony kaszak

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ciasto zawierające w sobie kaszę mannę, która nie tylko jest bardzo zdrowa, ale również bardzo pożywna. Dodatek jogurtu podnosi dodatkowo wartości odżywcze. Polecam jako ciepły podwieczorek.

  • 10 min

Składniki:

  • Keksówka 15x30
    Ciasto:
    3 jajka
    2 szklanki kaszy manny
    2, 5 szklanki kefiru
    7 łyżek cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    32g cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Pieczony kaszak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mannę zalać kefirem, jajkami i zasypać cukrem, dokładnie wymieszać i zostawić na noc, by kasza napęczniała. Po tym czasie dodać proszek, krótko zmiksować. Przelać do blaszki pokrytej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 – 50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować