Pieczony kurczak z sosem miodowo-czosnkowym

4.5 (199 ocen)

  • 55 min

Szybki i bardzo smaczny.

  • 55 min

Składniki:

  • ćwiartki kurczaka ok. 1 kg
    masło 1 łyżka
    sól 1 łyżeczka
    papryka ½ łyżeczki
    pieprz do smaku
    miód płynny 1 szklanka
    czosnek posiekany 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony kurczak z sosem miodowo-czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Upieczone porcje kurczaka w przyprawach. 1. Porcje umytego kurczaka włożyć do naczynia żaroodpornego. Posmarować roztopionym masłem. Posypać przyprawami, przykryć i piec w kuchence mikrofalowej ok. 40 minut.
  • Przygotowanie sosu miodowo-czosnkowego. 2. W tym czasie przygotować sos: miód podgrzać kuchence mikrofalowej. Dodać czosnek, wymieszać.
  • Polanie upieczonych porcji kurczaka sosem miodowo-czosnkowym. 3. Gdy mięso się upiekło, pozostawić w wyłączonej kuchence jeszcze przez 10 minut, kilkakrotnie smarując je w tym czasie sosem miodowo-czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować