Pieczony pstrąg łososiowy

4.49 (168 ocen)

  • 25 min

Błyskawiczny obiad z pstrągiem w roli głównej, mimo że to danie postne, u nas wspaniale sprawdziło się również podczas minionych Świąt

  • 25 min

Składniki:

  • 2 płaty pstrąga łososiowego
    4 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    sól morska, pieprz ziołowy, oregano
    nać pietruszki, świeży koperek
    olej lub oliwa do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony pstrąg łososiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natłuszczamy naczynie żaroodporne, oczyszczamy i oskrobujemy rybę, układamy w naczyniu i posypujemy obficie przyprawami
  • 2. Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni. Posypujemy pietruszką i koperkiem, podajemy ze świeżymi warzywami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować