Pieczony pstrąg z grzybami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Danie z kuchni Bieszczadów

  • Łatwy

Składniki:

  • - Pstrąg potokowy: 350 gramów
    - Podgrzybek brunatny: 100 gramów
    - cebula: 100 gramów
    - czosnek: 5 gramów
    - koper ogrodowy (gałązka): 5 sztuk
    - pietruszka nać (gałązka): 5 sztuk
    - masło: 60 gramów
    - masło klarowane: 20 gramów
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony pstrąg z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pstrąga wytnij skrzela, umyj go i osusz.
  • 2. Masło wymieszaj z solą, pieprzem, posiekaną połową natki pietruszki i koperku i włóż do środka tuszy pstrąga.
  • 3. Grzyby oczyść, pokrój w paski i usmaż na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą. Dopraw solą, czosnkiem, pieprzem oraz pozostałymi pietruszką i koperkiem.
  • 4. Pstrąga natnij wzdłuż grzbietu, nafaszeruj smażonymi grzybami, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz mniej więcej 20 minut.
  • 5. Podawaj z warzywnym spaghetti (marchewką, korzeniem selera oraz cebulą pokrojonymi metodą julienne, czyli w zapałkę i przesmażonymi na maśle).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować