Pieczony pudding z kaszy manny z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko i wodę zagotować razem z cukrem. Wsypać powoli kaszę mannę, cały czas mieszając. Gotować, aż do zgęstnienia kaszy. Gdy ta będzie już gotowa, należy zdjąć garnek z ognia i odstawić do ostygnięcia.
2.Jajka ubić ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać kaszę mannę, cały czas miksując, aż do uzyskania gładkiej masy.
3.Kokilki wysmarować masłem i obsypać kaszą. Do każdej nałożyć po dwie (czubate) łyżki masy. Posypać borówkami, wyłożyć resztę masy. Wierzch posypać jeszcze borówkami.
4.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20-30 minut, w 160 stopniach. Wyjąć i od razu podawać. /najlepiej smakuje na ciepło/
Komentarze