Pieczony seler z serem

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Przepis z mojego domu rodzinnego - oryginalna kolacja

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 średnie selery
    - ser żółty np gouda
    - jako
    - bułka tarta
    - sól
    - pieprz
    - olej
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Pieczony seler z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera obieramy i kroimy w cienkie plastry, tak aby powstały okręgi
  • 2. Ser żółty kroimy w plastry
  • 3. Pomiędzy 2 plastry selera wkładamy ser żółty 2 plastry (można według upodobań)
  • 4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem - opcjonalnie
  • 5. obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzana patelnię
  • 6. Pieczemy na średnim ogniu do zarumienienia się po obu stronach

    i gotowe

Porady

Plastry selera nie powinny być zbyt grube

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować