Pieczarkowe babeczki z kaszy jęczmiennej

0 (0 ocen)

  • 15 min

Sposób na podanie kaszy jęczmiennej . Smacznie i zdrowo

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
    12 łyżek kaszy jęczmiennej
    oregano,
    2 szt cebule,
    3 szt jajka,
    25 dag śmietana 18 proc,
    3 łyżki tartej bułki
    Sól,
    pieprz,
    przyprawa uniwersalna
    ogórki konserwowe

Pieczarkowe babeczki z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odstawiamy. Pieczarki kroimy w drobna kosteczkę ,kilka sztuk w plasterki. Cebule siekamy. Pieczarki z cebula podsmażamy na oleju ,smażymy tak długo aż woda z pieczarek odparuje.
  • 2. Dodajemy kaszę ,jajka ,śmietanę. Mieszamy doprawiamy oregano solą i pieprzem -mieszamy. Miseczki żaroodporne smarujemy masłem układamy na dnie plasterki pieczarek i wypełniamy masą z kaszy
  • 3. . Wstawiamy do piekarnika na ok 30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i ozdabiamy ogórkiem.

Porady

Można dodać grzyby suszone

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy