Pieczarkowe koperty

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kwadraty z ciasta francuskiego nadziewane serem żółtym i podsmażonymi pieczarkami. Pasuje na imprezę , można wziąć do pracy szkoły , smakuje na zimno jak i na gorąco.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie

    1 jajko

    10 plastrów ser żółtego

    0,5 kg pieczarek

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    1 łyżka oleju

    sól,pieprz


Pieczarkowe koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w czosnek. Cebule obieramy i siekamy. Czosnek kroimy w małą kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę i czosnek dodajemy pieczarki , smażymy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku.

  • 2. Farsz studzimy. Ciasto francuskie kroimy w pasy , prostokąty. Wykładamy plastrami sera żółtego . Nakładamy farsz i sklejamy . Smarujemy rozmieszanym jajkiem. Pieczemy na złoto w 200 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy