Pieczarkowe leczo

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

Paprykowo pieczarkowe leczo

  • 30 min

Składniki:

  • papryka 5 szt
    pieczarki (małe) ok1/2 kg
    cebula 2 szt
    marchew 2 szt
    koncentrat pomidorowy
    ziele angielskie

    sól
    pieprz
    olej

Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarkowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Pieczarki umyć, gdyby były większe pokroić. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

    Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę.
    Dodać pieczarki i przesmażyć, dodać paprykę, wymieszać.
    Podlać wodą albo bulionem, dodać marchew,ziele angielskie, oprószyć solą i dusić często mieszając.
    Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować