Pieczarki faszerowane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem kucharką, ale już na emeryturze. Wiele swoich przepisów (na pieczarki również) przekazuję teraz mojej młodej synowej

Składniki:

  • ● 10 dużych pieczarek
    ● 1/2 kg mięsa mielonego
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa delikat
    ● ząbek czosnku
    ● jajko i bułka tarta do panierowania
    ● olej do smażenia

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przyprawiamy solą,
    pieprzem oraz przeciśniętym
    przez praskę ząbkiem
    czosnku.
  • 2. Pieczarki myjemy. Nóżki
    głęboko wycinamy, wnętrza
    kapeluszy posypujemy
    przyprawą delikat i wypełniamy
    farszem mięsnym.
  • 3. Faszerowane pieczarki
    panierujemy w jajku i bułce,
    smażymy na głębokim oleju
    z obu stron, zaczynając od
    strony z farszem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Komentarze

Podobne przepisy