Pieczarki faszerowane

4.5 (146 ocen)

Pyszna przekąska :)

Składniki:



  • 8 dużych pieczarek
    1 cebula
    1 parówka
    1 jajko
    1 łyżka bułki tartej
    ser żółty
    sól i pieprz
    olej

Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Pieczarki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i oderwać trzonek. Trzonki i parówkę pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Przestudzić. Dodać jajko,bułkę tartą i przyprawić. Farszem napełnić pieczarki. Posypać startym żółtym serem. Pieczarki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w 190 stopniach przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować