(na 2 porcję)
4 duże pieczarki
2 łyżki tatego sera żółtego
1/2 naturalnego sera camembert (ok.100g.)
wiórki masła śmietankowego
sól , pieprz,
suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Pieczarki faszerowane camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać , umyć .
Odciąć ogonki wraz z niewielką częścią wnętrza kapeluszy.
wydrążone części pokroić drobno.
2.Camemberta pokroić w kostkę.
3.Grzyby od środka oprószyć solą i pieprzem.
Do każdej pieczarki dodać wiórki masła , 1/2 łyżki sera żółtego ,pokrojone kawałki pieczarki oraz kawałki sera camembert.
Wierzch oprószyć suszonymi pomidorami z bazylią.
4.Piec pieczarki 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200st.
Komentarze