Pieczarki faszerowane camembertem

4.47 (182 ocen)

Pieczarki na ciepło z wnętrzem serowym.

Składniki:

  • (na 2 porcję)
    4 duże pieczarki
    2 łyżki tatego sera żółtego
    1/2 naturalnego sera camembert (ok.100g.)
    wiórki masła śmietankowego
    sól , pieprz,
    suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

4.47 (182 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać , umyć .
    Odciąć ogonki wraz z niewielką częścią wnętrza kapeluszy.
    wydrążone części pokroić drobno.
  • 2. Camemberta pokroić w kostkę.
  • 3. Grzyby od środka oprószyć solą i pieprzem.
    Do każdej pieczarki dodać wiórki masła , 1/2 łyżki sera żółtego ,pokrojone kawałki pieczarki oraz kawałki sera camembert.
    Wierzch oprószyć suszonymi pomidorami z bazylią.
  • 4. Piec pieczarki 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować