Pieczarki faszerowane kiełbasą jako gorąca przystawka na karnawał czy inną imprez.Smaczna, łatwa w przygotowaniu sprawi, że każda impreza będzie urozmaicona.
Pieczarki faszerowane kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obieramy, myjemy, usuwamy ogonki.
Cebulę obieramy i drobno kroimy.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne.
Kroimy na małe kawałki.
Cebulę szklimy z papryką na gorącym oleju.
Następnie dodajemy kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę.
Chwilę przesmażamy.
Ściągamy z ognia.
Dokładamy ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach (odkładając odrobinę do posypania).
Wbijamy jajka i mieszamy.
Doprawiamy do smaku oregano, pieprzem i solą pamiętając o tym, że ser i kiełbasa już są słone.
Wierzch posypujemy odrobiną startego żółtego sera.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C przez 20-30 minut.
Podajemy na ciepło.
Smacznego
Komentarze