Pieczarki faszerowane szpinakiem

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Dużooo szpinaku w soczystej, delikatnej pieczarce pod pysznym, roztopionym żółtym serem. Pycha! Idealna propozycja na przystawkę albo lekką kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 dużych pieczarek
    300 g mrożonego szpinaku
    1 łyżka masła
    2 ząbki czosnku
    sok z cytryny
    starty ser
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Pieczarki faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczam masło, wrzucam szpinak, pozostawiam na małym ogniu aż cały się rozmrozi. Dodaję sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, gotuję 2-3 minuty. Na koniec dodaję do smaku sok z cytryny i jeszcze troszkę soli, ściągam z ognia, odstawiam. Pieczarki myje, osuszam, usuwam nóżki. Lekko natłuszczam kapelusze za pomocą pędzelka i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószam je w środku solą i pieprzem, faszeruję szpinakiem, wstawiam do piekarnika nastawionego na 190 stopni. Po 10-12 minutach wysuwam blaszkę i posypuję pieczarki startym serem. Wkładam z powrotem do piekarnika, wyciągam jak ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować